Известие

Collapse
No announcement yet.

Подобрения и ремонти по Алфа 156 - с цени

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Как как? Отивам в сервиза където е хипер, ултра модерния стенд (пича ми е познат)

Монтира ми само главите на джантите, настройва стенда и го пуска да работи и отива да си работи нещо друго. Аз си я регулирам. На 156-цата на -2 мм. предницата отворена, задницата 3 мм затворена. Говора за обща сходимост. На 166 не съм правил реглаж и не съм се интересувал от стойностите.

---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:56 ----------

Вземи си горни ТРВ, а за долни технорот. ТРВ-то е 118 лв. за горен носач. Технорот долен цената е долу горе същата. 2-ра зима карам с тези носачи и няма скърцане. Вземи си ТРВ да не плачеш и ти. ТРВ-то може и да не е рикамби оригинал. Просто си купуваш ТРВ. Идва в една дебела полипропиленова торба херметично запечатане и по диагонал с черени букви пише ТРВ. На носача също пише ТРВ и производствен номер. Не съм чувал да има ментета.
    Питам те, защото е много важно кой мост ще направиш първо - предния или задния. А пети трябва да има и на 4-те колела - не само на предните.
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

• Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщение
      Питам те, защото е много важно кой мост ще направиш първо - предния или задния. А пети трябва да има и на 4-те колела - не само на предните.
      Кой е казал, че само предните? Стенда е с 4 глави. Независими.

Първо измерване на хода ъгъла на сходимост на предницата от крайно ляво до крайно дясно докато си измери средата. Следва заклюване на волана. Преди това всичко е отхлабено. Регулиране преден мост ако е наложително, след това регулиране заден мост. Следва хубаво разклащане на колата и повторно измерване. Лека корекция ако има нужда. Така си ги регулирам аз и няма проблеми. Колите вървят на право, волана идеално прав. Няма неравност която да накара колата да хукне на някъде. На сняг и лед не мръдва

Сега ще ти кажа какво ме накара да отида при моя човек със стенда. Преди специално моята кола съм я водил 2 пъти на стенд. И двата пъти ми я правят по някви бази данни и задницата ми играеше на сняг, или недозавива предницата, или при неравност бяга на някъде.

Тоя моя човек сервиза му е много голям, но незнам защо баш хора не ходят там, но пък имат чисто нов корейски стенд някакъв. Забравих му марката, но е много готин. Всичко е безжично, едни лазерчета измерват. Много готино. И отидох на края при него и му казах, че искам да ме остави сам да си я глася. До сега специално от 156-ците 3 такива съм правил там и момчетата са много доволни. Скоро ще ходя с още един колега от форума да му правя и неговата.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Леко грешен подход имаш, но по скайпа ще ти пиша както да промениш.
        Last edited by pininfarina; d.m.y г., 08:13.
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

• Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщение
          Леко грешен подход имаш, но по скайпа ще ти пиша както да промениш.
          Важен е крайния резултат. Специално на мойта първо задницата съм правил, но според мен това е грешно. Тъй като стенда за задницата взема за средата измерването на предния мост. За да каже, че задния е прав по предния. Ако не е регулирам предниа както трябва на края в измерването казва, че има разминаване на осите. Защото след приключване на реглажа и като цъкнеш на Финиш стенда почва да те кара да правиш измерване на ново. Да въртиш волана и после да го докараш пак в правата позиция. И тогава не трябва да има разминаване в осите. Ако направиш първо задния и после буташ предния както направих на мойта после цялата сходимост отива подяволите.Трябва отпред да бутнеш и от двете места по равно. Специално на мойта кола почнах от зад, защото след първоначалното измерване предницата беше равно проморциално измерена спрямо разтоянията м/у предните колела. Даже тогава тия от сервиза ме питаха що почвам от зад и следваше един 30 минутен спор в който аз не се включих изобщо понеже псувах по задницата когато видях, че екцентриците ми са блокирали пълни с прахоляк. Ма как да е. Важно е крайния резултат. Колата да върви по права линия.

Ти незнам кое считаш за грешно, но това не ме вълнува особено понеже аз си знам как съм си правил колите и няма проблеми с тях. Но шом искаш обади се на скайп да коментираме това което те трвожи.

ЕДИТ: Чакай че се сетих. Той и стенда не дава да правиш първо задния. На екрана след първото измерване те подканва веднага да опрвиш предния мост където е нужно. Само ако измерването е в нормите тогава ти разрешава да преминеш към задния мост.
          Last edited by oem; d.m.y г., 09:42.

Comment

• В александър ауто
            Оригинален носач е 268 долен и 122 горен
            На Фрат ( само съм ги чувал ) долен 155лв горен 97лв.
            Викат - се тая кой ще сложиш

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
              В александър ауто
              Оригинален носач е 268 долен и 122 горен
              На Фрат ( само съм ги чувал ) долен 155лв горен 97лв.
              Викат - се тая кой ще сложиш
              Да ако ги купиш от тях е се тая
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Какво ще кажете за тези свещи?
                Струват ли си ?
                http://cgi.ebay.com/8x-NGK-PLATINUM-...item3a54b780ee

Цената е добра - 8x NGK PLATINUM SPARK PLUGS Alfa 156 1.6 twin spark - 66GBP

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                  Какво ще кажете за тези свещи?
                  Струват ли си ?
                  http://cgi.ebay.com/8x-NGK-PLATINUM-...item3a54b780ee

Цената е добра - 8x NGK PLATINUM SPARK PLUGS Alfa 156 1.6 twin spark - 66GBP
                  Ми това е оригиналния модел свещи които се вграждат в този мотор. Какво значи дали си струва? Точно тези свещи препоръчва производителя.

Comment

• Значи си струва . Излизат с 30лв повече от Champion...
                    Това Denso Iridium ми се е набило в главата... ама 250лв няма да стане....

Comment

• от 1 ден съм с полиоретанови тампони на горен десен носач.скърцането го няма.тампоните са от ники(ferarist).колата се държи превъзходно в завои и неравности.

Comment

• масло мотул свещи бош ламбда сонда бош накладките са пълно дърво галфер искам да рециклирам два носача при жан някой можели да помогне с телефоннамерихго

mod edit: Безобразен пост!!!!!!! Ако някой разбере за какво става въпрос - черпя бира
                        .
                        Last edited by fiore; d.m.y г., 11:51.
                        Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

• Конзолата на 156, вече в карбон, 35 жълтици! Полиуретанови тампони на горни носачи и стаб.щанга (от ФЕРАРИСТ) - 95 части + 50 труд
                          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 12:00.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• ангренажен комплект+пистов ремък-ремъци Gates ролки Ina-236 части +50 труд.Другата седмица съединител Luk 250 лв. и тампон на двигателя
                            Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

• Дискове и накладки R&S- 330 части + 100 труд
                              Моторче на чистачките -60лв с труд

Comment

• След около 45 хил. к. горни носачи.
                                2бр. х 90лв + 30лв труд
                                Марката - Steel-поне така пише на кутията.
                                156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                                KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                                Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                                Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Working...
                                X